Hét praktijkplatform voor de maakindustrie.

VSI kiest voor de cloud en is effectiever haar IT aan het beheren

Kennispartner van dit artikel:

Ook kennispartner worden van Smarting Industry?

Het schuimverwerkingsbedrijf VSI in Geldermalsen heeft met succes gekozen voor een enkele IT-partner om hun diverse IT-behoeften aan te pakken. VSI, een converter in schuim die polyetherblokken verwerkt tot kleine onderdelen voor de meubelindustrie, had te maken met uitdagingen als gevolg van samenwerking met verschillende IT-partners. Het was duidelijk dat een enkel aanspreekpunt nodig was om de communicatie te stroomlijnen en efficiëntie te verbeteren.

Uitdagingen in de IT-wereld van VSI 

“We zijn al meer dan 35 jaar bijzonder klantgericht en innovatief, en met onze machines, ervaring en mentaliteit kunnen we voldoen aan de wensen van onze klanten”, zegt Malene Vroege, officemanager bij VSI. Het schuimverwerkingsbedrijf, dat grote blokken polyether verwerkt tot kleine onderdelen voor de meubelindustrie, stond voor een uitdaging: werken met verschillende IT-partners bracht communicatieproblemen met zich mee. 

“Als je allemaal verschillende aanspreekpunten hebt en er is een probleem, dan is dat nogal een uitdaging wat communicatie betreft”, legt Malene uit. Het werd duidelijk dat VSI één aanspreekpunt nodig had voor al hun IT-zaken. 

“Ons hele machinepark is computergestuurd. We zijn hiervan voor 100 procent afhankelijk, dus het kiezen van een automatiseringspartner was geen lichte beslissing."

De Perfecte Partner: Vereenvoudiging en Samenwerking 

“Toen we Solvisoft leerden kennen, was er direct een fijne klik”, merkt Malene op. De samenwerking begon met het vernieuwen van de website van VSI, waarbij Malene eindelijk in staat was om de website gemakkelijk zelf aan te passen. Dit succesvolle begin bracht VSI ertoe om ook de hard- en software, het onderhoud en beheer aan Solvisoft toe te vertrouwen. 

Resultaten en Voordelen 

“De migratie naar de cloud was best ingrijpend, maar we hebben er nauwelijks iets van gemerkt, behalve dan dat we nu veel sneller kunnen werken”, geeft Malene aan. Belangrijk voor VSI was dat hun partner in automatisering met hen meedacht. “We zijn een schuimverwerkingsbedrijf en geen computerbedrijf. We willen graag dat onze partners actief met ons meedenken en soms zelfs met ons vooruitkijken. 

“Solvisoft communiceert bijvoorbeeld met de fabrikant in Duitsland die speciaal voor ons machines heeft gebouwd”, zegt Malene. “Bovendien hebben we een configuratie van hard- en software die niet bepaald standaard is. We hebben verschillende softwarepakketten die specifiek voor ons zijn ontwikkeld en die met elkaar moeten communiceren. Solvisoft zorgt ervoor dat alles in goede handen is.” 

De Toekomst: Samen Vooruitkijken 

“We hebben nu nog geen concrete plannen voor de toekomst, maar Solvisoft denkt voortdurend actief met ons mee”, zegt Malene. Ze waardeert hun partner niet alleen technische ondersteuning biedt, maar ook meedenkt over nieuwe mogelijkheden om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Met vertrouwen en enthousiasme blijft VSI vooruitkijken naar de toekomst van hun samenwerking met Solvisoft. 

Zoekt jouw maakbedrijf ook een slimme oplossing? Klik hier om een eerste stap te zetten.

Delen:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze kennisdeling.

"*" indicates required fields

Ook interesssant