Hét praktijkplatform voor de maakindustrie.

Aan het woord: Frederik Hessels

Kennispartner van dit artikel:

Ook kennispartner worden van Smarting Industry?

In onze column ‘Aan het woord’ maken we kennis met kennisleveranciers die zich aangesloten hebben bij Smarting Industry om zo hun kennis te delen met de maakindustrie, we spreken met Frederik Hessels, Senior Account Manager bij Logic Vision.

Frederik, welke unieke uitdagingen kwamen jullie tegen in het ontwikkelen van softwareoplossingen voor de productie-industrie? En hoe hebben jullie dat aangepakt?

Het is altijd zoeken naar de balans tussen overzichtelijkheid en compleetheid van het systeem. Hiermee bedoel ik dat we nastreven om voor zoveel mogelijk klanten een zo compleet mogelijk systeem aan te kunnen bieden. Hiervoor moet er dus voldoende functionaliteit voorhanden zijn om al deze bedrijven mee te bedienen. De keerzijde hiervan kan zijn dat de software te onoverzichtelijk wordt of dat er te veel ingericht moet worden om het te laten werken. Dit laatste heeft zijn weerslag op de doorlooptijd en budgetten van onze projecten. 

Bij het ontwikkelen van onze oplossing ProVision365 hechten we dus belang aan toetsen van de functionaliteit bij onze klanten. Zegt het merendeel van de klanten dat het voor hen niet relevant is zullen we het niet opnemen in onze producten, of zullen we de functionaliteit algemener opzetten.  

Daarnaast experimenteren we met implementatie sjablonen zodat we tijdens de implementatie kunnen starten vanuit een maritieme set-up, waarbij er bijvoorbeeld een schepentabel aanwezig is en er velden zoals IMO-nummer getoond worden. Een machinebouwer heeft doorgaans geen behoefte aan het vastleggen van schepen, maar stuurt veel meer op de machines die ze produceren. Ook hiervoor zouden we dan een voor opgezet sjabloon kunnen inzetten om het beter te laten passen voor dit type bedrijf. 

Het continu op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die Microsoft doorvoert aan Business Central is ook een uitdaging waar we wel veel kansen in zien. Het tempo waarmee Microsoft nieuwe versies uitbrengt is hoog en wij kijken voortdurend naar de komende nieuwe functionaliteit om te toetsen of ze relevant zijn voor onze klanten en of wij hier nieuwe functionaliteit tegenaan kunnen bouwen. 

In welke manieren ondersteund of optimaliseert Logic Vision productieprocessen en kun je enkele voorbeelden geven hoe je dit bij klanten terugzag?

In productieomgevingen is het belangrijk om een werkbare situatie te creëren voor de mensen op de productievloer. Mensen die op de vloer met hun handen en machines bezig zijn hebben niet altijd affiniteit met IT-systemen dus is het van belang om een oplossing aan te bieden waarmee er toch eenvoudig data geleverd kan worden die helpt bij het in kaart brengen van het productieproces op kantoor. Denk hierbij aan het gereed melden van producten of het registreren van afval middels een ShopFloor applicatie die in verbinding staat met Dynamics 365 Business Central. 

De werking van een ERP-systeem valt of staat met de invoer van de juiste data zodat hier later op gestuurd kan worden. 

De ontwikkeling van het IT-landschap gaat enorm snel, hoe ga jij/Logic Vision op trends en nieuwe technologie inspelen voor jouw klanten?

Wij houden de ontwikkelingen vanuit Microsoft goed in de gaten en zoeken partners voor software waar we zelf minder kennis van in huis hebben. Wij hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aantal maanden van tevoren inzage te krijgen in de nieuwste versie van Business Central zodat we alvast kunnen anticiperen op nieuwe functionaliteit. Daarnaast hebben we een Business Innovation Manager in dienst die verantwoordelijk is voor het beleid dat we voeren over hoe om te gaan met deze nieuwe ontwikkelingen. Op dit moment zien we bijvoorbeeld dat Microsoft erg hoog inzet op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) binnen Business Central, Office en Windows. Deze oplossing heet Copilot en belooft veel moois. De ontwikkelingen gaan erg hard en wij zijn ervan overtuigd dat binnen nu en een aantal jaren iedereen van tijd tot tijd gebruik maakt van AI tijdens de werkdag. Een voorbeeld kan zijn het vragen naar bepaalde verkoopdata of prognoses aan Copilot, al dan niet op basis van data uit meerdere systemen.

Benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen rond ERP-systemen? Ben je bezig om je eigen digitaliseringstrategie te vormen en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Smarting Industry.

Meer leren over Logic Vision? Neem hier een kijkje op hun bedrijfspagina en kom in contact.

Delen:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze kennisdeling.

"*" indicates required fields

Ook interesssant