Hét praktijkplatform voor de maakindustrie.

Aan het woord: Joep Sauren

Kennispartner van dit artikel:

Syndustry

|

Ook kennispartner worden van Smarting Industry?

Syndustry is nieuw op Smarting Industry en sluit zich aan om praktische kennis te delen met de maakindustrie. Syndustry is software ontwikkelaar gespecialiseerd in het optimaliseren van het productieproces met slimme software. Met ‘Aan het woord’ zetten we op Smarting Industry de eerste stap tot kennisdeling op het platform.

Joep, welke unieke uitdagingen kwam je tegen toen je softwareoplossingen voor de maakindustrie ontwikkelde? En hoe heb je die aangepakt?

Bij het ontwikkelen van softwareoplossingen voor de maakindustrie zijn we diverse unieke uitdagingen tegengekomen. Een van de belangrijkste obstakels was het vervullen van de uiteenlopende en vaak complexe behoeften van productiebedrijven. Elk bedrijf hanteert namelijk zijn eigen specifieke processen, workflows en systemen, waardoor standaardoplossingen vaak niet volledig passend zijn. 

Om deze uitdagingen doeltreffend aan te pakken, hebben we geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen flexibel en modulair softwareplatform. Hiermee kunnen we snel en effectief inspelen op de specifieke eisen van elke klant, waardoor we een naadloze integratie in bestaande systemen kunnen waarborgen. Daarnaast hebben we intensief samengewerkt met onze klanten om hun workflow volledig te begrijpen en hun feedback te verwerken in onze ontwikkelingscyclus. Op deze manier hebben we innovatieve maatwerkoplossingen kunnen ontwikkelen die onze klanten helpen om efficiënter en competitiever te opereren in de snel evoluerende productieomgeving. 

En op welke manieren ondersteun of optimaliseer jij productieprocessen? Zou je enkele voorbeelden kunnen geven van hoe je dit bij klanten hebt gezien?

Onze op maat gemaakte softwareoplossingen zijn specifiek ontworpen om productieprocessen te optimaliseren. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een van onze klanten een aangepast Shop Floor Control systeem ontwikkeld, waarmee zij inzicht krijgen in toekomstige productiecapaciteit. Dit stelt hun medewerkers in staat om via op aanraakschermen orders te bekijken, werkinstructies te volgen en de productie nauwkeurig te beheren.  

Een ander voorbeeld is onze op maat gemaakte Predictive Maintenance oplossing voor een andere klant, waarbij sensordata wordt verzameld en machineprogramma’s op maat kunnen worden ingesteld, waardoor proactieve waarschuwingen worden gegenereerd. Momenteel werken we aan een Manufacturing Execution System (MES) dat orderbeheer, resourceallocatie en productiemonitoring omvat, waarmee we de productieprocessen verder finetunen volgens de specifieke behoeften van elke klant. 

Gaaf dat je zo dicht op de klant zit, de ontwikkeling van het IT-landschap gaat enorm snel, hoe gaat Syndustry in op trends en nieuwe technologie inspelen voor jouw klanten?

Bij Syndustry blijven we voortdurend in de voorhoede van de IT- en maakindustrietrends door continu te sparren met vele operationeel directeuren in de Nederlandse maakindustrie. Deze voortdurende dialoog biedt ons waardevol inzicht in diverse operationele uitdagingen en stelt ons in staat om proactief oplossingen te ontwikkelen.  

Bovendien onderhouden we samenwerkingen met verschillende PhD’s op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld toegepaste AI, waardoor we op de hoogte blijven van de nieuwste IT-ontwikkelingen. 
Bij Syndustry geloven we in een klantgerichte benadering met nadruk op samenwerking, transparantie en een diep begrip van de unieke behoeften van elke klant. Op deze manier leveren we oplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook meegroeien met de behoeften van onze klanten. 
 

Delen:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze kennisdeling.

"*" indicates required fields

Ook interesssant