Hét praktijkplatform voor de maakindustrie.

Contact met Smarting Industry
70% onderdelenverkoop via webshop

70% onderdelenverkoop via webshop

Kraker Trailers staat bekend om hun innovatieve schuifvloertrailers die het automatisch laden en lossen van bulkproducten, zoals zand, schroot en aardappelen, mogelijk maken. De productie vindt plaats in Axel, maar de trailers en bijbehorende onderdelen worden wereldwijd verkocht.

“We zijn de eersten in onze branche met een eigen webshop”, vertelt Floris Beumer, sales en online marketingspecialist bij Kraker Trailers. Kraker Trailers webshop. Bill of Material/ stuklijsten

Floris Beumer, sales- en online marketingspecialist bij Kraker Trailers, legde uit: “We wilden ons meer richten op de verkoop van onderdelen, ook buiten onze klantenkring, en tegelijkertijd onze verkoopmedewerkers ontlasten. Onze onderdelen werden namelijk grotendeels per e-mail of telefoon verkocht en die orders moesten weer handmatig worden verwerkt in ons ERP-systeem. Dat kostte veel tijd.”

De oplossing voor dit probleem was het implementeren van een webshop die “volledig geïntegreerd is met ons ERP-systeem, wat betekent dat informatie op de webshop over stuklijsten, artikelprijzen, kortingen en de beschikbaarheid van onderdelen actueel is.” Aldus Beumer.

“Voor onze onderdelenwebshop maken we gebruik van de e-commerce oplossing E-OPS, inclusief de BOM-module“, zegt Beumer. “E-OPS is volledig geïntegreerd met ons ERP-systeem, wat betekent dat informatie op de webshop over stuklijsten, artikelprijzen, kortingen en de beschikbaarheid van onderdelen actueel is. Productafbeeldingen en andere content beheren we eenvoudig zelf.”

“We zijn begonnen met het in kaart brengen van de functionaliteiten die we onze klanten wilden bieden”, vertelt Beumer. “Dat is direct iets wat ik andere bedrijven zou willen aanraden: denk hier goed over na. Wanneer je de scope van je webshop niet goed neerzet, dan moet de codering worden aangepast en dat kost tijd en geld.

70% onderdelenverkoop via webshop
“We wilden ons meer richten op de verkoop van onderdelen, ook buiten onze klantenkring, en tegelijkertijd onze verkoopmedewerkers ontlasten.”

Met de nieuwe webshop heeft Kraker Trailers een op maat gemaakte online winkelervaring gecreëerd voor hun klanten, waaronder “een overzicht van orders, facturen en retouren.” Ze bieden hun klanten ook extra voordelen, zoals “met het chassisnummer krijgen ze een stuklijst en specificaties van hun eigen trailer. Zo hebben ze direct inzicht in welke onderdelen ze nodig hebben.”

“We hebben nu een webshop op maat met een persoonlijk portaal voor onze klanten”, zegt Beumer. “De toegankelijkheid van onze webshop wordt enorm gewaardeerd… Klanten registreren zich in de webshop en worden automatisch herkend in ons ERP-systeem, offerte-aanvragen en orders worden volledig geautomatiseerd afgehandeld. Dit bespaart onze medewerkers kostbare tijd die ze nu kunnen besteden aan complexe problemen of vragen.”

Beumer gaf aan: “Nu we een maand live zijn, zien we dat 15 tot 20% van de totale onderdelenverkoop via de webshop komt… De eerste resultaten in deze korte periode zijn dus positief!”

70% onderdelenverkoop via webshop

Met een veelbelovende start en plannen om de webshop verder te verbeteren, blijft Kraker Trailers streven naar een uitgebreide en geavanceerde ervaring voor hun klanten, terwijl ze hun positie als pionier in hun branche consolideren.

MEEST GEWAARDEERDE ARTIKELEN & PODCASTS

Samenwerken in de maakindustrie

Dit zijn de bedrijven en partners die hebben samengewerkt om dit artikel mogelijk te maken.

Het doel van het publiceren van deze artikelen is informatie delen en bevorderen van het samenwerken in de maakindustrie in Nederland. Wil je ook een bijdrage doen en een podcast met ons opnemen of stuur een artikel in.

Vond je dit artikel leuk of interessant om te lezen? Geef de auteur virtueel applaus.

IK WAARDEER DIT ARTIKEL

Deel dit bericht

Ook interessant om te lezen